mandag 6. april 2015

Fra makro til stortele.

I påsken fikk jeg prøvd ut Canons 100 mm makro f2,8. Samtidig skulle det vise seg at perleugla igjen var på plass i en av ugleholkene mine, og da måtte jeg ty til stortela 600 f4 + 1,4 conv. Makro er for meg nytt beite så det var utrolig spennende å ligge på maven å finne de små detaljene i feks kartlav. På de øverste toppene i fjellet er det delvis bart og tar en seg tid er det mye spennende å se med makrolinsa på kloss hold. På eineren er det einerlav, på diverse steiner er det kartlav, fokklav og andre arter. For meg som til daglig jobber med fugl og pattedyr skal jeg ikke ta på meg å være noen botaniker, men spennende er det i alle fall å betrakte på så nært hold. Måtte også prøve ut makrolinsa på andre motiver, og her er noen inntrykk fra dette tatt nå i påsken.
Kartlav

Fokklav og kartlav

Einerlav
Kartlav og fokklav


Gammelt vognhjul
Gammelnøkkelen
Perleugla i holken


6 kommentarer:

 1. Lav er en spennende og stor verden. Fantastisk mange flottearter som gir indikasjon på sårbar og verneverdig natur. Fine og severdige bilder av flotte lavarter. Perleugle er det mange år siden jeg har sett, skulle gjerne møtt på den igjen.

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelige ord Knut Børge. Ja perleugla var det morsomt å treffe igjen, og særlig når de hekker i egne holker.

  SvarSlett
 3. En utrolig spennende og fargerik verden du viser her. Viktig å ta se tid også til de nære ting. En utrolig fascinerende verden.
  Perleugla er en utrolig vakker skapning. Likte veldig godt det nest siste bildet. Utrolig flott!!

  SvarSlett
 4. Fina makrobilder. Är du nöjd med nya objektivet ? Har själv tänkt köpa ett sådant.

  SvarSlett
 5. Beklager sent svar Lasse. Kjempefornøyd med dette objektivet. Også fint til portrettfoto. Anbefales.

  SvarSlett