onsdag 19. februar 2014

Rørosmartnan

Rørosmarta nr 161 ble åpnet i går i flott vintervær med kun 5 minusgrader. På hytta ventet vi storfint besøk fra hestkjørelaget fra Selbu. De hadde kommet over fjellet fra Selbu, ned i Haltdalen, over Glåmos, for så å komme over tunet vårt  Åsly på Orvos. Her ble det en hyggelig pause for kjørelaget med en liten en i glasset bare for helsas skyld må forstå. Videre hadde de igjen vel fem kilometer over fjellet før de skulle være på Røros og delta i martnasåpningen. Vi i familien som hadde feriedag og fikk møte  og ta i mot de på tunet hadde nok en vel så stor opplevelse som de som allerede hadde kjørt mange mil over fjellet med hestene sine.  Allikevel var det en god pause for de også. Vi håper de gjentar dette, og ønsker de velkommen igjen. Vi dro etter for å få med oss martnasåpningen og det var en flott opplevelse som vi skal være med på de neste årene også.
Selbu hestkjørelag har kommet frem på Åsly og får seg en velfortjent snaps før ferden går videre de neste fem kilometerene over fjellet til Røros.

Tid for en hyggelig prat og spennende møte med hestene for lille Tuva og mamma Kristina.

Så bærer det av sted mot Røros

Mye folk, ca 5000 i alt på åpningssermonien
Innmarsj til åpningssermonien

Her kommer hestene inn til samling etter promenade ved Malmplassen

I alt 90 hester med sitt følge var samlet.

Inntrykk fra Slegghaugene

Selbu hestkjørelag hadde med seg tung bør den lange veien til Røros. 7 kvernsteiner er ikke noe for mennesker å ha i ryggsekken. Selbuvotter var noe av det de solgte fra sine kister.

Godt å treffes igjen


Mange tillreisende fra Härjedalen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar